JANUARY~
Monday, January 14, 2013 • 8:21 PM • 0 comments
Bismillah..

rasenye masih tak lambat lagi nak wish new year..sorry,bukan takde mase nak update,just tahap kemalasan yg menggile naik cuti ni menjadi penghalang nak menaip..semua semangat yang ade entah hilang ke mane..

makin meningkat umur,aku makin keliru dengan ape yang patut aku buat..aku selalu nak yang terbaik untuk diri sendiri sampai aku lupe yang aku hidup kat dunia ni bukan tanggungjawab atas diri sendiri je,tapi tanggungjawab kat keluarga,negara,agama dan bangse..sebab tu lah selagi hayat di kandung badan,selagi kudrat masih kuat,ringankanlah tangan dan tulang untuk tolong orang orang yang memerlukan..walaupun tak mampu dari segi kewangan ataupun harta benda,sedekah doa pun dah cukup memadai..sesungguhnya doa itulah senjata mukmin..

pohonlah padaNya..pohonlah..Dia tak pernah tidur,bahkan Dia sentiase mendengar rintihan hamba hamba Dia..insyaAllah,dengan mengingati Allah,hati kite akan tenang..


manusia,walau ape pun yang jadi kat kite,jangan pernah salahkan takdir hidup,sebab everything happen for a reason..yes,ade hikmahnya,Allah tengah test ketabahan and kesabaran kite..makin banyak ujian yang Dia bagi,sebenarnya Dia makin sayang kat kite..tanak ke kasih sayang dari Dia?

insyaAllah,plan Dia sentiase yang terbaik untuk kite semua..kalau rase hati tak tenang,back to Him..kalau rase sedih,remember Him,kalau rase bahagia,say alhamdulillah and thanks to Him..kalau failed,pray to Him,wanna cry?see Him..because He knows the best for us..

put trust on Him..and He'll always be beside us..

pilihlah jalan yang terbaik untuk hidup kite di dunia dan akhirat kelak..kebahagian dan kekayaan di dunia tak menjamin apa apa and not long lasting..kat sane lebih baik..yang hakiki..

kalau rase susa,ingat lah,ade orang yang lagi susah dari kite..kalau rase sedih,ade orang yang lagi sedih dari kite..

so,just back to Him..

* sometimes i keep thinking..am i doing the right thing?what should i do in all these situations?please,show me the right way to solve that ' thing' ..tolonglahhh.. :(

OLDNEW
This owner ♥
Thank for coming


Welcome


Bounjour Alls ! Welcome to My world . Please don't copy anything here . Be a good girl and boy . Leave me a nice speak at my cbox ^^ Feel free to navigate around here :)Change it
Mood : I'm Bored -.-
Status : Me know me cute :p
[Change with your own words]

Chating here ♥
Leave your footprint here

Put your cbox

Awesome people ♥
Thank for following me

Put your Followers widget
Credits ♥
Don't ever remove the credit

Basecode:Masterly Elmo
Template:Izyanyancinnamon
Other help:B L O G S K I N
Best View:Google Mozilla
Owner blog: Your Name

Remember!!dont remove this section!!