bukan kerja kita
Monday, February 4, 2013 • 1:48 PM • 1 comments
bismillah..


" apela nasib baju basah kene hujan kat ampaian "
" penat aku kerja part time nak kumpul duit beli camera tuh,alih alih lens rosak "
" kat masjid pun selipar kene rembat,ape kes? "
" helmet atas motor pun hilang gak? "
" nak handphone baru gak cam die ! "
" homework nak kene anta esok pun tak siap lagi "

apela nasib..
sume bende tak kene..

manusia hanya tahu merungut bila bende tak baik berlaku kat dia
tapi kenapa sejenak pun mereka tak pernah terfikir yang semua tuh bukan kehendak sendiri
itu semua dah ketentuan Allah
bukan kite yang minta
tapi menjadi tugas Dia menduga hamba hamba Nya

tidak semua benda yang jadi tu kerja kita
hanya Allah yang tahu terbaik untuk kita
tidak salah mempunyai impian
tidah salah juga nak ada cita cita
harapan
tapi setiap bende kene ade usaha
usaha sahaja tanpa doa pun tak guna juga

jangan kisah apa pun pandangan orang lain terhadap diri kita
yang penting pandangan Allah pada kita
kenape nak berhias cantik kalau depan Allah kita sangat buruk ?
kenapa nak jadi kaya kalau padaNya kita tiada apa apa ?



Dia lebih tahu

OLDNEW
This owner ♥
Thank for coming


Welcome


Bounjour Alls ! Welcome to My world . Please don't copy anything here . Be a good girl and boy . Leave me a nice speak at my cbox ^^ Feel free to navigate around here :)Change it
Mood : I'm Bored -.-
Status : Me know me cute :p
[Change with your own words]

Chating here ♥
Leave your footprint here

Put your cbox

Awesome people ♥
Thank for following me

Put your Followers widget
Credits ♥
Don't ever remove the credit

Basecode:Masterly Elmo
Template:Izyanyancinnamon
Other help:B L O G S K I N
Best View:Google Mozilla
Owner blog: Your Name

Remember!!dont remove this section!!